Zamknij

Sukces KGW Złoty Kłos z Szyldaka w I etapie Bitwy Regionów w Gietrzwałdzie

11:50, 07.07.2025 Aktualizacja: 11:57, 07.07.2025
Skomentuj Foto: Koło Gospodyń Wiejskich Złoty Kłos w Szyldaku Foto: Koło Gospodyń Wiejskich Złoty Kłos w Szyldaku

W niedzielę, 6 lipca, w Gietrzwałdzie odbył się I etap ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Bitwa Regionów 2025”, podczas którego Koło Gospodyń Wiejskich „Złoty Kłos” z Szyldaka zdobyło I miejsce, zachwycając jury wyjątkowym daniem – „poliki wołowe skąpane w podpiwku”.

W rywalizacji wzięło udział osiem Kół Gospodyń Wiejskich z regionu, a każde z nich zaprezentowało niepowtarzalne dania oparte na lokalnych recepturach i tradycjach. Poziom konkursu był niezwykle wysoki, a emocje towarzyszyły uczestnikom od początku do końca wydarzenia.

– Cieszymy się, że nasze danie spotkało się z takim uznaniem i że mogliśmy pokazać kawałek naszej kulinarnej duszy! Wróciliśmy z nową wiedzą i doświadczeniem, które wykorzystamy w przyszłości.– podkreślają członkinie KGW „Złoty Kłos”.

Zwycięstwo w Gietrzwałdzie to nie tylko prestiż, ale także awans do kolejnego etapu konkursu. Członkinie koła wracają nie tylko z nagrodą, ale również z nową wiedzą, inspiracjami i energią do dalszego działania.

Gratulujemy sukcesu i trzymamy kciuki za dalsze etapy Bitwy Regionów!

(redkacja)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%