Tym razem w zajęciach udział wzięli uczniowie klasy trzeciej technikum żywienia i usług gastronomicznych z Zespołu Szkół Zawodowych im. Sandora Petöfi. Młodzież uczestniczyła w warsztatach kulinarnych, które poprowadził Jarosław Flis – właściciel firmy wędliniarskiej Flis-Pol z Miłomłyna.
Podczas spotkania uczniowie mieli okazję zdobyć praktyczne umiejętności, poszerzyć wiedzę na temat zdrowego żywienia oraz poznać nowe kulinarne inspiracje. Warsztaty łączyły teorię z praktyką, zachęcając młodych ludzi do świadomego podejścia do codziennej diety.
Projekt „Żeby zdrowym być, trzeba zdrowo żyć” promuje zdrowy styl życia wśród młodzieży i stanowi ważny element działań prozdrowotnych prowadzonych na terenie powiatu ostródzkiego.
Foto: Powiat Ostródzki
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu ostrodaflesz.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz